www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu
www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu
www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu www.porky.hu

PostHeaderIcon BrainStorm Partysorozat

A stílus ami a múltból jön de a jövőbe mutat...

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is BrainStorm? Mit is jelent, ha van jelentése egyáltalán? Nehéz nevet adni egy partysorozatnak, főleg ha az ember nem tudja hogy egy partysorozatnak ad nevet... De nézzük csak hogy kezdödőtt:

Réges rég, egy messzi-messzi afteren, szokás szerint jöttek a hülye ötletek. Aki vett már részt ilyenen (after otthon valakinél, egy nagy buli levezetésének), tudja hogy milyen elborult témák tudnak elő jönni, és milyen jókat lehet ezeken röhögni, főleg néhány nappal késöbb, jönnek a story-k. Ez nálunk sem volt másképp, elég sokszor előkerült, hogy mi lesz az a tuti biznisz, amiből megválthatjuk a világot: szalonnabolt a várban (bár ennek az alapötlete nem nálunk hangzott el először), autoalkatrészekből bútorok stb. Egy ilyen ötletelés alatt lett a tervezett szülinapi bulink neve BrainStorm. Mert hát ugye sokan a storm (vihar) szóból valami vihar szerü jelentésre gondolnak, pedig nem azt jelenti. Hogy akkor mit is? A Sztaki szótár szerint:

brainstorm: félrebeszélés; hirtelen fellépő elmezavar; idegroham; nagyszabású ötlet; pompás ötlet; remek ötlet;

brainstorming: ötletgyüjtés;

Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ez mind meg van, hírtelen fellépő elmezavar, de egy jó ötlet is az ötletgyűjtés alatt. Ezért lett hát BrainStorm, akkor még nem gondoltuk, hogy sorozat lesz belőle, de ki gondolta volna 2003-2004 körül, hogy 2008-ra elfogynak a techno bulik, electro, minimal és egyéb prüntyögés hallható a nagy bulikon és ha már nincs hova menni a sokunk által kedvelt classic techno hangzást keresve, hát csináltuk magunknak egy partysorozatot.

 

És hogy miért a Sonic? Sokunknak fűződik ehhez a helyhez kellemes emléke, és nem utolsó sorban 2007-ben már egyszer kibéreltük a 30.-adik születésnapunkra egy régi barátommal. Ez volt talán a kezdet. Már ekkor is a Ghost in The Shell ihlette a bulik flyer-eit, mert egy részt a hangulata megragadt bennem, illik is az underground bulik képi világához, és nem utolsó sorban azért is, mert az anime sorozathoz a zenéket igen ismert előadók is alkották (pl Umek, Green Velvet, Oliver Ho, Adam Beyer, Carl Cox stb). A Stand Alone Complex sorozatok főcímzenéje le is tölthető.

Arról is érdemes említést tenni hogy van egy kisebb összefüggés a zenei stílus és a film között, mivel mindkettő hordoz magában valami régit, de a jövőben játszódik, innen nem volt nehéz megragadnunk a szlogent!

 

Aztán jött az első BrainStorm party, a már említett ötletelés után:

Úgy gondoltuk hamár olyan jól sikerült a szülinapi buli, saját baráti társaság örülne ismét egy közös ismerösökkel együtt töltött techno bulinak, ahol mindenki jól érezte magát. 

brainstorm

  

Majd egy év kihagyás után elkezdödött a tényleges sorozat, a BrainStorm II-vel:

Azért számítjuk innen az első bulit, mert ez volt egy komolyabb összefogás kezdete, itt kezdődött a Classic Beats csapattal való együttműködés, és itt dőlt el ténylegesen hogy ez már sorozat lesz.

 

brainstorm2

  itt dőlt el ténylesgesn e

 

Megrendeztük a harmadik bulit is:

A közös munka elkezdődött, és csak jöttek azon DJ-k-től lévő megkeresések, akik a Sonic-ban nőttek fel, indult el pályájuk, esetleg vendégek, akik sok szép közös emlékkel gazdagodtak ezen falak között. 

 

brainstorm3

 

 

Megrendeztük a negyediket is:

És szépen lassan kezdtünk kifejlődni valami profibb rendezvénnyé... 

 

brainstorm4 brainstorm4a

 

Következett az ötödik:

Itt olyan dolgokat tudtunk felmutatni a hűséges közönség számára amit teljes mértékben megérdemeltek, mivel mind zeneileg, mind szponzori hozzájárulást sikerült ki vívnunk. 

 

brainstorm5 brainstorm5a brainstorm5f

 

Majd a hatodik is:

 brainstorm6

 

Ha nem voltál ott valamelyik bulin, esetleg egyiken sem, és nem tudod mire is számíthatsz zeneileg, akkor irány a letöltések, ahol megtalálod többek közt a bulikon elhangzott mixeket és a fellépő Dj-k egyéb mixeit is.

 

 

természetesen folytatjuk...